Vår busschaufför, han är en man med glatt humör!

Tänk vad mycket roligare allting blir när en busschaufför är trevlig och bjuder på ett leende när man stiger på bussen.

Annars tycker jag att de flesta busschaufförer oftast är sura gamla gubbar som verkar tycka att livet skulle vara enklare om det inte fanns några passagerare som försvårade deras liv.


Skolkar för att plugga

Japp så kan det gå, matten bortprioriteras för historiaprovet.


Som barn på nytt

Här i Västervik har det snöat hela dagen så det ligger ett decimetertjockt lager av vit snö överallt. Och alltså jag vet inte varför men jag blir som ett barn och vill bara ut och leka i snön, snöbollskrig, åka pulka, bygga snögubbe, det bara spritter i bena på mig!

En måste unna sah litte!

Ägnar min sovmorgon åt att läsa tidningen och plugga spanska vindistrikt. Alltid lika trevligt att plugga istället för att sova. Fast jag får väll skylla mig själv eftersom att jag hamnade framför tv:n igår efter skolan och då bidde det inget pluggande. Men jag njuter av att kunna äta frukost nästan hur länge som helst, det är vardagslyx om något att kunna sitta i lugn och ro och läsa tidningen och dricka te!


Snarki Snarki

När jag kommer hem från skolan måste jag lägga mig i soffan och slökolla på tv. Och det är så onödigt egentligen för jag skulle kunna plugga eller göra något annat vettigt, men nej slänger mig i soffan och pillar mig i naveln (okej det gör jag inte) det värsta är ju att man lätt somnar, för tv programmen är ju inte så himla bra runt kl 4. Och sen är det ju kört att alls orka göra något under kvällen. Förstår inte grejen med powernap, hur kan man sova bara en kvart?


Chokladbiskvier

Receptet på biskvibottnarna hittade jag här.
Men när jag skulle göra smörkrämen ändrade jag lite. Jag struntade helt i att vispa maräng av äggvitor, utan vispade bara ihop smör och florsocker, smälte chokladen och blandade i snabbkaffepulver och lite smör innan jag blandade ned chokladenen i smör och sockerblandningen. Lite smidigare än att vispa maräng över vattenbad som man skulle göra i receptet.

Byggde en liten smöriglo medan biskvierna gräddades i ugnen

Bakar hellre

Mitt rum genomsyras väll inte direkt av ordning och reda för ögonblicket, att städa mitt rum var nog det enda jag inte gjorde på förra helgens att göra lista. Så det får bli denna helg istället! Men först ska jag baka biskvier :)


Lördagsmys


Den klassiska att göra listan!

Plugga körkortsteori

Göra instuderingsfrågor till upplysningen

Plugga matte

Plugga ansvarsfull alkoholhantering

Skriva klart om stormaktstiden

Läsa om buddism och hinduism

Övningsköra

Borde hitta på någon belöning ifall jag hinner med allt, bättre betyg kanske fast det känns ju lite långt bort. Städa mitt rum kanske för det behövs! Fast ingen vidare belöning tyvärr.
Förresten imorse var mitt hår en katastrof men nu har det ordnat till sig!


Fas C, here I come!

Spenderar min sovmorgon på trafikskolan, vem behöver sova liksom?


Man får rida på sin tandem ensam hem

Lite halvdan skoldag idag, mest bestående av håltimmar faktiskt. Efter skolan pluggade jag körkortsteori på trafikskolan så nu har jag klarat av en till fas. På vägen hem mötte jag Nathalie så vi hade lite sällskap, alltid trevligt att inte behöva cykla själv, men bor man i Jenny blir det tyvärr ganska ofta som man får cykla själv.

En god morgon?

Håhåjaja, uppe tidigt och gör mig i ordning för skolan. Hade ju praktik från höstlovet ända fram till jullovet så det var allt ett tag sen man var i skolan. Man märker att jullovet var långt, och mitt var extra långt eftersom att jag valde att ha mitt höstlov precis innan jul, man har inte riktigt de där morgonrutinerna som man brukade ha, nu tar allting lite längre tid. Men det löser sig väll med tiden.

Nytt tillskott i släkten

Har gått på stan med mormor, morfar och min yngsta kusin Edith och handlat lite små bebiskläder till våran nytillkomna syssling. Nu ska jag käka lunch, och jag vet jag har dränkt lasagnen i ketchup men min familj har inte kommit på det där med att använda krossade tomater.


Som man kladdar får man diska!

Makronerna som jag gjorde igår blev tyvärr misslyckade, så idag är det bara disken som väntar och inga smarriga bakverk. Smörkrämen lyckades jag med i alle fall, åtminstone andra gången... Så den måste komma till användning!


Makroner

Bakar makroner med Elin, eller jag bakar och hon sitter vid köksbordet rättare sagt.


Fotostund

Det snöade inatt så jag trotsade min mensvärk och fotade lite med Elin.

Mobiltöntar

Elin har precis fått en ny mobil, så medan vi satt bänkade med både chips och läsk, hela familjen framför Gladiatorerna spelade vi wordfeud :) Sen blev helt plötsligt även pappa intresserad, så det slutade med att vi alla satt klistrade vid våra mobiler istället för tv.


7 Januari

Var ett bra tag sedan jag skrev något inlägg, men ingen ångest för det. Jag har haft ett bra jullov, även om jag inte har gjort något speciellt så känner jag ingen ånger för det, jag har vilat upp mig istället. Så jag är redo för skolan, eller?
Igår kom några av mina föräldrars kompisar hit och åt lite mat, och alltid samma sak när man träffar vuxna "jaha så du går sista året, vad vill du göra sen då?" PANIK, för jag vet ju inte alls.

RSS 2.0